Magazinul de cosmetice

Inaugaram O noua serie intitulata “Viata la tropice” In episodul de astazi,
Magazinul de cosmetice.

“Ce culoare preferati?” “ Caut ceva natural” Aaaa! Culoarea pielii?!” ma intreaba tanara vanzatoare de la magazinul de cosmetice. Am dat din cap in semn ca da, rostind in acelasi timp un yes imperceptibil.

flower1.jpg

Astazi este ziua in care ma simt extrem de singura si demoralizata, desi viitorul isi iteste capul de dupa clipa cotidiana cu destul de mult curaj, parand increzator in propriile-i puteri de-a ma surprinde. Dar astazi e ziua in care ma simt complet demoralizata. Si nimic nu poate schimba acest lucru. Poate doar magazinul de cosmetice.

“ Culoarea pielii mele!” am simtit nevoia sa subliniez hotarata, pe un ton care masca o observatie pertinenta, costumat fiind intr-o asertiune de mare spirit. Pai da, asta dupa ce am asistat la defilarea diferitelor marci de lac de unghii in diferite nuante de maro, de la ciocolatiu la maro rosiatic.

DECI, “culoarea pielii mele”. Din nou tipicul ”Aaaa!” urmat de o schita de zambet ghidus intrerupt de o noua cautare febrila printre sidefuri si sclipiciuri. flower2.jpgTare draguta vanzatoarea de la magazinul de cosmetice. Dupa aceasta mica revelatie cromatica a stiut exact ce-mi doream, trecand rapid la nuante de roz, pentru a-mi salva chipul de mina demoralizata, macar pentru cele cateva ore ramase dintr-o banala zi de luni la tropice. Una bucata lac de unghii. Una bucata set fard pleoape in descendente si crescendente de gri. Una bucata rimel, culoarea prunei, a se vedea pe cutie daca nu ma credeti (not plum, but prune).

Si in sfarsit, la cerere expresa, una sticluta, Ba nu! sticla de…..stati asa sa citesc…de “nail polish remover with conditioning Panthenol Pro Vitamin B5, 250ml e 8.45 fl. OZ (US). Si uite, da, nu este un mit, cu doar 20 de dolari poti face o femeie fericita dupa o reteta de mare succes testata in nenumarate randuri de Cosmopolitan, impreuna cu cititoarele si necititoarele sale.

Dar in afara de a face femeile fericite ia sa vedem ce mai poti face cu 20 de dolari la tropice.
Poti sa-ti cumperi doua carti best-seller sau 7 titluri din colectia Pinguin clasic. buda.jpg
Sau 10 colectii a cate 150 de sudoku. Te poti indopa cu 14 fructe durian sau 28 de kilograme de mangostene. Poti ajunge din Kuala Lumpur in Singapore, basca sa te si-ntorci. Infuleci 15 portii de chicken rice, sau 17 de prawn mee (taietei cu creveti, na!), bei 47 de teh tarik (ceai cu lapte) sau kopi (cafea), 90 roti canai (pita cu sos curry), poti sa-ti iei 7 ceasuri de mana mai acatarii sau s-ajungi in Bangkok cu avionul. Poti sa stai 7 zile la un hostel, sa te dai 35 de ori cu metroul sau 35 de zile cu autobuzul in oras. Iti iei 3 perechi de pantofi, 7 camasi, mergi de 10 ori la film sau citesti 58 de ziare locale.

Si, daca nimic nu te satisface, poti trece pe la magazinul de cosmetice.

4 păreri la “Magazinul de cosmetice

  1. HaNa Autor articol

    :)
    Miam luat doua tricouri la granita cu Singapore, niste sandale care s-au rupt, o camasa si niste pantaloni ca aveam nevoie pt mersu la birou sau alte evenimente la care trebuia sa arat mai civilizat :). N-am deloc noroc cu sandalele!! Si alea din China mi s-au rupt!

Comentariile sunt închise.